Weesper Restauranttour 2023

Op zondag 21 mei 2023 heeft Rotary Amstel & Vecht voor de 12e keer de Weesper Restauranttour georganiseerd, dit jaar voor het eerst niet op 1e Pinksterdag. Maar het was net zo smaakvol als alle voorgaande jaren!

Tijdens de Weesper Restauranttour bezoeken we samen met onze gasten drie verschillende restaurants, waar we genieten van heerlijke gerechten. Elke gang (voor-, hoofd- en nagerecht) wordt geserveerd bij een ander restaurant, uiteraard met een bijpassende wijn of een ander drankje.

De deelnemende restaurants 2023 waren:

Wispe Brouwerij (locatie ontvangst en afsluiting)
La Ruelle
‘t Weesperplein
de Kruidenier

De start was iets voor het middaguur met koffie bij de Wispe Brouwerij. Van hieruit zijn drie groepen vertrokken naar de verschillende restaurants. Tussen de gangen door is een wandeling gemaakt door het historische centrum van Weesp met een kleine quiz, en was er de mogelijkheid om echt Weesper bier te proeven.

De gezamenlijke afsluiting met een borrel en de traditionele loterij was heerlijk op het terras in de zon.

De opbrengsten van de Restauranttour en de loterij zijn in 2023 naar de Voedselbank Gooi en Omstreken gegaan. De voedselbank voorkomt dat goed voedsel weggegooid wordt, en helpt tegelijkertijd mensen die het nodig hebben. Zij brengen overschot en gebrek aan voedsel bij elkaar.

De bijdrage van €1028,50 is specifiek geschonken aan de Weesper afdeling van de Voedselbank, hiermee worden onder meer voedingsmiddelen gekocht die niet of nauwelijks door schenkingen binnenkomen (denk aan verse producten) en aan de kosten voor vervoer.